Tisková zpráva ve věci žaloby Krajské zdravotní na Leo Steiner. Rozsudek.
16. 12. 2020 / Leo Steiner
TZ: Žaloba Krajské zdravotní na Leo Steinera se zamítá a náhradu nákladů řízení ve výši 5 kyčelních kloubů zaplatí daňový poplatník z rozpočtu Krajské zdravotní.

(16. prosince 2020, Ústí nad Labem) Leo Steiner, který jako úředník veřejně rozkryl miliardové podvody v dotačním úřadu ROP Severozápad, dnes na online tiskové konferenci informoval o dnešním verdiktu Krajského soudu v Ústí nad Labem. Ten dnes nepravomocně zamítl v plném rozsahu žalobu Krajské zdravotní a současně rozhodl o náhradě nákladů řízení touto společností.

Dotační expert Leo Steiner v posledních čtyřech letech vedl soudní spor s největším veřejnou firmou v regionu Krajskou zdravotní a.s., ve věci jeho výroku uveřejněného dne 24. 7. 2016 v Mosteckém deníku: „Krajská zdravotní je velikánský moloch Krajské zdravotní je veden politicky, nateklo do něj 1,5 miliardy z krajských peněz a peníze z Evropské unie, které ale byly využity neúčelně, což se později ukázalo u soudů" a dále …my bychom chtěli tento moloch rozbít a odpolitizovat“.

Žaloba na ochranu dobré pověsti právnické osoby byla v plném rozsahu po 4 letech a 3 stáních u soudu plně zamítnuta. Veškeré náklady řízení musí uhradit Krajská zdravotní. Rozhodnutí soudu nemohlo jiné, jelikož omlouvat se zde, by znamenalo mne přinutit soudem lhát.“, sdělil Leo Steiner, který nedávno opustil post náměstka Státního fondu životního prostředí poté, co odmítl posvětit proplacení dotací premiérovým firmám.Drobně jsem byl zaskočen, když během řízení Krajská zdravotní se bránila poskytnout informace nebo dokonce vědomě lhala. Soudce JUDr. Stanislav Sviták si písemně vyžádal od Krajské zdravotní rozsudky ve věci pokut v dotačních projektech a ta odpověděla, že žádnými rozsudky nedisponuje. Sám soudce Sviták na posledním jednání předložil 5 rozsudků v této věci a to včetně pravomocných.“, doplnil Leo Steiner.

Rozhodnutí soudu je nepravomocné, Krajská zdravotní má možnost se ve lhůtě ještě proti němu odvolat. „Nejvíce znepokojující je, že podobných neúspěšných šikanózních a zastrašujících žalob tyto velké veřejné společnosti či instituce běžně využívají. Jenom v případě Krajské zdravotní si prožili stejné doktorka Dernerová, Šembera nebo mnozí kritičtí novináři a občané. Ve svém důsledku všichni tyto aktivní osoby si platili ze svých daní žaloby na sebe, že sděluji veřejně pravdu.“, doplnil Steiner. Z posledních mediálně známých kauz je žaloba na záchranářku exhejtmankou Pokorné Jermanové.

Kontakt:
Leo Steiner